Slideshow Image 1 Slideshow Image 2 Slideshow Image 3 Slideshow Image 4 Slideshow Image 5 Slideshow Image 6 Slideshow Image 7 Slideshow Image 8 Slideshow Image 9


’t Vossendal ligt in het buitengied van de gemeente Dalfsen, ten zuiden van het gemoedelijke dorp Dalfsen. En ten noorden van het dorp Heino. Beide dorpen zijn op ongeveer vijf km. afstand en in een kwartier op de fiets te bereiken. Dalfsen ligt aan de Overijsselse Vecht, een meanderende regenrivier die zijn oorsprong vindt vlak over de grens in Duitsland. Dit stroomgebied van Vecht en Regge wordt het Vechtdal genoemd. Een bekende plaats in het Vechtdal is Ommen. In vergelijking met dit toeristische stadje aan de Vecht zult u in Dalfsen vooral veel rust een natuur vinden. Dalfsen heeft een prachtig afwisselend buitengebied, gekenmerkt door zijn vele landgoederen en coulissenlandschap. Een plek voor rustzoekers; niet voor niets wonen er rondom Dalfsen veel bekende nederlanders die graag op zichzelf zijn. De Hanzestad Zwolle is op 20 autominuten. Ook per fiets prima te bereiken via prachtige, landelijke routes. Een bezoek aan het historische centrum van Zwolle is zeker de moeite waard. Ook op gastronomisch gebied staat deze stad natuurlijk welbekend.

Buitenplaats ’t Vossendal ligt aan de rand van het Sterrenbos, in een uitgestrekt natuurgebied tussen de landgoederen Huize Den Berg, Den Aalshorst, Mataram en kasteel Rechteren. Vanuit ons gastenverblijf wandelt u zo dit natuurgebied in, naar de parkachtige landgoederen in engelse stijl of het ruige Rechterense veld. Verder treft u in het bos de typerende “stikwallen” aan. Mensgemaakte, sommige behoorlijk hoge heuveltjes ter bescherming tegen stuifzand.
De Archemer- en Lemelerberg met zijn heidevelden en jeneverbessen zijn wel van natuurlijke oorsprong. (± 84 m. boven NAP!)
Het landgoeddorp Vilsteren met zijn prachtige omgeving is ook zeker een aanrader!